Boekhouder Bennekom vinden? Je bent op de goede weg!

Een boekhouder uit Bennekom vertelt jou schematisch hoe het gaat met jouw bedrijf. De boekhouding is de belangrijkste informatiebron over de gang van zaken binnen jouw onderneming. Je kan als bedrijf of zelfstandige dit dan ook het beste uitbesteden aan een boekhouder. Hij of zij zorgt ervoor dat alles netjes wordt bijgehouden en jij aan het eind van het jaar niet voor onaangename verrassingen komt te staan. De werkzaamheden van een boekhouder zijn veelal het boeken en verwerken van alle gegevens, debiteurenbeheer, crediteurenbetalingen, rapportages en de meeste belastingaangiftes.

Op zoek naar een goede boekhouder in Bennekom? Vergelijk boekhouders en bespaar op de totale kosten!

Vindjeboekhouder.nl is het platform waar jij veel informatie kan vinden over wat een boekhouder voor jou als bedrijf, zzp’er of particulier kan betekenen. Daarnaast kan je vrijblijvend meerdere boekhouders uit Bennekom vergelijken op prijs. Zo vind je een boekhouder die bij jou past!

Bespaar op de kosten van een boekhouder. De aanvraag verplicht je tot niets!

boekhouder Maasdam

Beroepsorganisaties en keurmerken om op te letten

Nederlandse Orde van Administratie en Belastingdeskundigen

Waarom kiezen voor een boekhouder uit Bennekom?

In Bennekom staan boekhouders jou graag terzijde bij het besturen van jouw onderneming. Zij helpen jou door het voeren van de complete of gedeeltelijke boekhouding. Wanneer jij jouw administratie zelf wilt blijven voeren, kan een boekhouder jou vertellen of je op de goede weg zit en voorzien in financieel advies. Een boekhoudkantoor vertaalt voor jou de cijfers naar bruikbare informatie, waar jij iets mee kan. Ben jij in Bennekom of in de omgeving van Bennekom op zoek naar een ervaren, betrouwbare boekhouder? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben al vele ondernemingen en zelfstandigen gekoppeld aan een boekhouder uit ons netwerk en dus indirect deze bedrijven geholpen om financieel gezond te blijven.

Boekhouding

Boekhouding is de kern van een goede financiële administratie en is dus belangrijk voor ondernemers.

Jaarrekening

De jaarrekening geeft ondernemers een overzicht van de financiële situatie van diens bedrijf.

Online boekhouden

Online boekhouden wordt door een groeiend aantal bedrijven gebruikt. De boekhouder kan jou hier in ondersteunen.

Wat kost een boekhouder?

Als je een onderneming hebt kan het raadzaam zijn om een boekhouder in te schakelen. Deze kan jouw financiële administratie checken en je helpen bij het doen van de belastingaangiften. Maar, wat kost het inhuren van zo’n boekhouder nou eigenlijk? Zoals je zult begrijpen is het bedrag dat je betaalt voor een boekhouder afhankelijk van heel wat factoren. De ervaring van de boekhouder en de complexiteit van jouw administratie spelen daarbij bijvoorbeeld een rol. Schakel je een boekhouder in die je per uur betaalt? Dan ben je gemiddeld zo’n €60,- per uur kwijt. Spreek je daarentegen een maandbedrag af met je boekhouder? Dan zullen deze kosten tussen de €79,- en €92,- per maand zijn.

Kiezen voor een maandbedrag of een uurtarief?

Het aanbieden van de diensten voor een vast bedrag per maand wordt bij boekhouders steeds populairder. Het is voor ondernemingen namelijk fijn om vooraf precies te weten wat zij kwijt zijn aan de boekhoudkosten. Een soort boekhoudpakket is dus een uitkomst én in de meeste gevallen goedkoper dan dat je als ondernemer een boekhouder per uur moet inhuren.

Zelf een deel van de boekhouding doen of volledig uitbesteden?

Hoe meer je zelf doet, hoe goedkoper het inschakelen van een boekhouder natuurlijk is. Dus als je wilt besparen dan is het slim om een deel zelf te doen. Schaf een boekhoudprogramma aan en verzorg zelf een groot deel van de administratie. Wil je daarentegen helemaal niet nadenken over de financiële administratie, dan is het verstandig om de boekhouding volledig uit te besteden. Je wordt dan ontzorgt en hoeft niet op de hoogte te zijn van alle fiscale regels en wetten.

Welke factoren bepalen de kosten?

Zoals we al eerder zeiden zijn de kosten voor een boekhouder afhankelijk van een aantal factoren. Besteed je de boekhouding volledig uit of slechts voor een deel? Hoe complex is je onderneming? Heb je bijvoorbeeld veel facturen of juist weinig? Hoe groot is je onderneming? Ben je een eenmanszaak of heb je juist veel personeel? En kies je voor een ervaren boekhouder of een beginner? Het antwoord op al deze vragen zorgt ervoor dat jij een goede inschatting kan maken van jouw boekhoudkosten.

De ondernemingsvorm

Heb je een eenmanszaak, een VOF een BV of een NV? De ondernemingsvorm kan je al veel vertellen over de kosten voor een boekhouder. De boekhouding van een eenmanszaak is vaak namelijk veel simpeler dan die van een BV. Hoe complexer en groter je onderneming, hoe hoger de kosten voor de boekhouding.

Aantal transacties per maand

Zo is ook het aantal transacties per maand leidend voor de boekhoudkosten. Een boekhouder voor een administratie met tien tot vijftig facturen per maand kost zo’n €65,- per maand, maar gaat het om meer transacties dan is de boekhouding complexer en zijn de kosten dus hoger.

De grootte en complexiteit van jouw onderneming

Het is meestal zo: hoe groter de onderneming, hoe complexer de administratie, hoe hoger de boekhoudkosten. Heb jij een BV en tientallen medewerkers in dienst dan ben jij hoogstwaarschijnlijk meer kwijt aan de boekhouding dan jouw buurvrouw die een eenmanszaak heeft en tien facturen per maand de deur uitstuurt.

De ervaring van een boekhouder

Hoe meer ervaring de boekhouder heeft, hoe duurder hij is. De prijzen lopen dus nogal uiteen. Waar een startende boekhouder tussen de €35,- en €50,- per uur vraagt, vraagt een boekhouder met een aantal jaar ervaring tussen de €50,- en €75,- per uur en een zeer ervaren boekhouder zit daar zelfs nog iets boven en vraagt tussen de €75,- en €80,-.

De regio waarin je woont

Kies je voor een boekhouder in de buurt of voor een boekhouder die verder weg woont en die je alleen online spreekt? Dat is afhankelijk van jouw wensen. Wil je gemakkelijk bij de boekhouder langs kunnen gaan voor een kop koffie en eens in de zoveel tijd met elkaar om de tafel? Dan is het slim om een boekhouder dichtbij huis te kiezen. Wil je echter besparen op de kosten? Dan is een online boekhouder passender. Daarnaast is het goed om te weten dat boekhoudkantoren die werkzaam zijn in grote steden over het algemeen een hoger uurtarief hebben.

De boekhouding uitbesteden in Bennekom

De boekhouding is voor veel ondernemers een lastige klus, omdat zij zich vanzelfsprekend liever bezig houden met hun eigen vakgebied dan met bijvoorbeeld het invoeren van allerlei bonnetjes. Een boekhouding geeft echter inzicht in de financiële gezondheid van jouw onderneming, en is daarom wel degelijk van belang. Aan de hand van de boekhouding krijgt u inzicht in de inkomsten en uitgaven van het bedrijf. Zo haal je uit de cijfers het financiële beleid, en kan je zien of de bedrijfsvoering het gewenste resultaat oplevert, of dat er soms iets mis gaat. Verbeterpunten worden dankzij een correcte boekhouding snel inzichtelijk gemaakt.

Wil jij graag jouw boekhouding geheel of gedeeltelijk uitbesteden aan een boekhoudkantoor uit Bennekom?

Financieel advies; de boekhouder vertelt…

  • waar je boekhouding wettelijk gezien aan moet voldoen
  • wanneer je een kasstelsel of factuurstelsel hanteert
  • wat het verschil is tussen inkomsten en ontvangsten
  • hoe jij uitgaven en kosten moet boeken
  • waar je op mag afschrijven
  • waar je op moet letten bij het starten van een eigen bedrijf
  • wat de voordelen zijn van een aparte zakelijke rekening
  • hoe je betaalde BTW terug kan krijgen
  • welke kosten jouw aftrekposten zijn

Jaarrekening op laten stellen in Bennekom

Aan het eind van het jaar zijn sommige bedrijven verplicht om een jaarrekening op te stellen. De jaarrekening geeft overzicht over hoe het afgelopen jaar voor het desbetreffende bedrijf verlopen is. Een jaarrekening komt voort uit de boekhouding en heeft in ieder geval 2 doeleinden.

Ten eerste kan je met een jaarrekening vergelijkingen maken met voorgaande jaren. Bekijk op welke punten het beter gaat en waar nog winst te behalen is. Ook kan je de jaarrekening van jouw bedrijf vergelijken met die van concurrenten in jouw branche.

Ten tweede leg je met een jaarrekening financiële verantwoordelijkheid af aan de Belastingdienst. Zij gebruiken jouw jaarrekening bij de inkomstenbelasting om jouw winst te berekenen. Naast de winstberekening gebruiken zij deze financiële rapportage ook ter controle van de boekhouding. Een externe partij, zoals een bank, kan de jaarrekening ook gebruiken om af te lezen of jouw bedrijf in Bennekom aan zijn financiële verantwoording heeft voldaan.

Online boekhouden

Internet is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ook in boekhouden heeft de komst van het internet gezorgd voor een nieuwe mogelijkheid: Online boekhouden. Het grote voordeel van online boekhouden is dat je overal toegang hebt tot jouw gegevens. Ook kan jouw boekhouder gemakkelijk de gegevens inzien. Dit scheelt veel papierwerk en veel tijd! De boekhouders in Bennekom zijn voorstander van online boekhouden, maar doen het ook nog op de traditionele manier.

In het kader van professionalisering van jouw bedrijf is online boekhouden helemaal geen slecht idee. Voor ondernemers is online boekhouden vaak zelfs een uitkomst; omdat er niet meer hoeft worden omgekeken naar de installatie, updates en beveiliging. Ook de samenwerking tussen ondernemer en boekhouder wordt gemakkelijker. Omdat laatstgenoemde indien gewenst vanaf een afstand inzicht heeft in uw boekhouding, is het voor de boekhouder makkelijker een vinger aan de pols te houden en worden eventuele fouten eerder opgespoord.

Financiële administratie

Boekhouders kunnen voor hun klanten in Bennekom de gehele financiële administratie verzorgen. Boekhouding is slechts een onderdeel van het uitgebreide dienstenpakket dat zij jou kunnen bieden. Sommige ondernemingen houden echter liever zelf hun financiële administratie bij. Wanneer dit voor uw onderneming geldt, weet dan dat de boekhouder uit Bennekom jou ook dan van dienst kan zijn. Door middel van controles bekijken zij of jouw financiële administratie in orde is. Eventuele fouten kunnen zo vroeg worden opgespoord, wat toekomstige problemen helpt voorkomen!

Een boekhoudkantoor biedt ondernemingen in de regio Bennekom een uitgebreid dienstenpakket op het gebied van financiële administratie. De hoofdactiviteiten zijn het voeren van jouw administratie, begeleiding in jouw bedrijfsvoering, financieel/administratieve zaken, loonadministratie en fiscale advisering.

Klantcontact is voor de boekhouder een belangrijke drijfveer, zij hanteren dan ook vaak korte lijnen en een persoonlijk contact. Dit zorgt ervoor dat de boekhouder uit Bennekom goed zicht heeft op de wensen van jouw onderneming, en daardoor jou goed kan adviseren! Ook hebben zij vaak een goede relatie met de Belastingdienst, wat jouw onderneming ten goede komt. In Bennekom kan een boekhoudkantoor zorg dragen voor jouw gehele financiële administratie: administratie, belastingaanslag, jaaropgave, boekhouden, online boekhouding, belastingaangifte, winst- en verliesrekening, teruggave belasting, aftrekposten en omzetbelasting; je kan in Bennekom vertrouwen op 1 van de boekhouders uit ons netwerk.

Wil jij graag horen wat een boekhouder uit Bennekom voor jouw onderneming kan betekenen? Of ben je geïnteresseerd in één of meer diensten van een boekhouder? Vergelijk offertes en bespaar (dankzij uurtarieven vergelijken) op de kosten van een boekhouder.

Overige diensten van een boekhouder

Al aardig wat onderwerpen hebben de revue gepasseerd. Een boekhoudkantoor kan onderstaande diensten ook voor jou verzorgen.

Belastingaangifte en -advies

Ondanks dat de belastingdienst voor jou al een heleboel gegevens invult is het toch verstandig om een boekhoudkantoor of accountant in te huren voor de belastingaangifte. Het is hun werk om alle regeltjes en slimmigheidjes te kennen en in jouw voordeel te gebruiken. Het kan zeer waardevol zijn voor zowel een particulier als een bedrijf.

Salarisadministratie

Een onderdeel van een bedrijf met personeel is de salarisadministratie. Als ondernemer wordt je geacht de loonstrookjes, jaaropgaven en afdrachtsverminderingen in orde te hebben. Een boekhouder of administratiekantoor kan dit voor jou overnemen zodat jij wederom meer tijd overhoudt voor ondernemen.

Debiteurenbeheer

Een debiteurenbeheer voeren is voor een zzp’er nog goed te overzien. Je hebt een goed overzicht van de betaalde en open facturatie. Ben je een MKB’er met veel facturen dan is het prettig als een boekhouder voor jou het overzicht houdt en tijdig ingrijpt als er niet betaald wordt. Boekhouders doen ook vaak het crediteurenbeheer.

Boekhouder voor de zzp’er

Veel zzp’ers zitten met de vraag of ze hun boekhouding zelf moeten voeren of uitbesteden aan een boekhouder of accountantskantoor. Zelf voeren bespaart al gauw in kosten en het heeft ook zo zijn pluspunten. Op deze manier constateer je al veel sneller knelpunten in jouw onderneming. Daarnaast heb je een goed inzicht in jouw onderneming qua kosten, opbrengsten, betalingstermijnen etc.

Veel zzp’ers hebben echter wel moeite met het opstellen van de jaarcijfers van de onderneming die bijvoorbeeld nodig zijn bij het aanvragen van een lening of bij een belastingaangifte. Daarnaast hebben zzp’ers vaak de behoefte om de jaarcijfers en belastingaangifte te bespreken met iemand die erin is gespecialiseerd.

Er komt veel kijken bij een zzp boekhouding voeren in Bennekom. Zo zal de administratie ingericht en ingevoerd moeten worden, de belastingaangifte (inkomsten en omzetbelasting), de salarisadministratie, controle op alle werkzaamheden en indien wenselijk samenstellen van de jaarrekening. Een boekhouder uit Bennekom kan alle deze werkzaamheden voor jou uit handen nemen en ervoor zorgen dat jij je 100% kan focussen op jouw bedrijf. Dat is de investering zeker waard.

Goede boekhouder in Bennekom vinden? Let op deze vaardigheden!

Perfectionistisch zijn wordt soms als een slechte eigenschap gezien, maar een perfectionistische boekhouder is juist goud waard. Een boekhouder moet namelijk zorgen voor een boekhouding die tot op de komma nauwkeurig is. Wat volgens ons de perfecte boekhouder is? Dat is een professional die stipt en nauwkeurige is, een groot verantwoordelijkheid gevoel heeft en communicatief sterk is. Ook een groot analytisch vermogen en kennis van computers en boekhoudsoftware scharen wij onder de vaardigheden die een goede boekhouder moet hebben.

Betrouwbaar en verantwoordelijk

Wanneer je een boekhouder inschakelt krijgt hij of zij inzicht in jouw financiële situatie. Uiteraard wil je dat diegene integer en goed met jouw gegevens omgaat. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een boekhouder waar je een veilig en vertrouwd gevoel bij hebt. Daarnaast is het belangrijk dat een boekhouder een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft. Zo weet je zeker dat de geleverde werkzaamheden goed zijn en hij of zij niet terugdeinst voor eventuele ingewikkelde vraagstukken.

Stipt en correct

Een boekhouder moet stipt en correct zijn. Je kiest immers voor een boekhouder zodat er geen enkele fout meer in jouw boekhouding is op te sporen. Alles moet tot op de komma nauwkeurig kloppen. De stiptheid komt van pas bij het betalen van omzetbelasting, belastingaangiften en debiteurenbeheer. De boekhouder zorgt ervoor dat deadlines bewaakt worden en garandeert dat jouw bedrijf niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Zo kan je jouw boekhouding echt met een gerust hart aan een professional overlaten.

Organisatiebewust en analytisch

Een bedrijf kan pas echt groeien als het financieel solvabel is. Een analytische boekhouder kan hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden zodat bedrijfsvoering en administratie perfect in balans zijn. De boekhoudkundige geeft jou inzicht in de financiële positie van het bedrijf zodat jij kan constateren welk pad je het beste kunt bewandelen. Het kan een pluspunt zijn wanneer een boekhouder met jou als ondernemer durft mee te denken. De financieel expert heeft goed inzicht in de cijfers en kan bijvoorbeeld aan de hand van analyses aantonen welke producten in een seizoen beter verkopen en welke niet. Vanuit die inzichten kunnen weer strategische beslissingen worden genomen die bepalend kunnen zijn voor meer omzet.

Stressbestendig en communicatief vaardig

Een boekhouder die niet stressbestendig is heeft het verkeerde vak gekozen. Aan de (salaris)administratie en boekhouding zitten altijd deadlines vast, denk maar eens aan de belastingaangifte of de het bewaken van de openstaande facturen (debiteurenbeheer). Dat een boekhouder goed moet kunnen communiceren is erg belangrijk. Niet alleen omdat dit zorgt voor een fijne samenwerking maar ook zodat jij op de hoogte blijft van deadlines en de veranderingen in wet- en regelgeving die voor jouw bedrijf van belang kunnen zijn.

Meegaan in digitalisering en online boekhouden

Online wordt tegenwoordig bijna alles gedaan en ook in de boekhouding is een enorme digitalisering geweest. De tijd van een papieren boekhouding is voorbij en daarom is het van belang om te kiezen voor een boekhoudkantoor die met online boekhoudsoftware werkt. Een boekhouder moet online bankieren kunnen koppelen met boekhoudsoftware om efficiënt en effectief zijn werk te kunnen doen. Door te kiezen voor online boekhouden help je ook mee de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Goed bereikbaar

Je hebt een vraag over de boekhouding en je weet niet wat je moet doen. Dan is het belangrijk dat je boekhouder snel bereikbaar en/of beschikbaar is. Kies dus voor een boekhouder die geen negen tot vijf mentaliteit heeft en echt voor jou klaar staat. Zo voorkom je dat je onnodig lang in de stress zit over een vraag waar je boekhouder ongetwijfeld binnen no-time een antwoord op heeft.

Out-of-the-box denken is een bonus

Als je een boekhouder vindt met een vleugje lef dan heb je de jackpot te pakken. Dat een boekhouder de problemen in jouw bedrijf kan constateren is één, maar hij of zij is pas echt van meerwaarde als diegene dan ook met een oplossing komt. Hiervoor is het soms nodig om out-of-the-box te denken en met creatieve manieren tot de kern van het probleem te komen.

Vergelijk uurtarieven van boekhouders uit jouw regio!

Hoeveel kost het inhuren van een boekhouder in Bennekom? Dat is een vraag die vele ondernemers zich stellen en terecht! De uurtarieven van een boekhouder liggen niet vast en het is dus verstandig om de boekhouders per uurtarief te vergelijken. Zo kan je behoorlijk besparen op de kosten van een boekhoudkantoor.

Wij hebben een offertedienst opgezet zodat jij snel, gratis en gemakkelijk meerdere prijsoffertes kan ontvangen en vergelijken. Het aanvragen is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Het goed en correct invullen van het offerteformulier is cruciaal voor de boekhouders uit het netwerk om de prijsofferte op te maken. Zorg er dus voor dat naast jouw naam, adres- en woongegevens ook de omschrijving van de dienst die jij wilt afnemen helder is. Wij hopen dat je via onze service een betrouwbare, ervaren en goedkope boekhouder in Bennekom vindt!

mooie woorden over vindjeboekhouder.nl

boekhoudkantoor Maasdam

Ik wilde me alleen bezighouden met mijn eigen vak zonder me zorgen te maken over de boekhouding. Dat kan nu met de boekhouder die ik hier heb gevonden.

– Mevrouw Berends, Bennekom

Boekhouding Maasdam

Heel fijn hoe snel ik al meteen na mijn offerteaanvraag zoveel interessante reacties kreeg van boekhouders uit de buurt. Ik heb een goede keuze kunnen maken.

– Bert C. uit regio Bennekom

Plaatsen in de gemeente Ede

Hoofdplaats: Ede
Dorpen: Bennekom · Ederveen · Harskamp · Hoenderloo (deels) · De Klomp · Lunteren · Otterlo · Wekerom
Website van de gemeente Ede
Omliggende gemeenten: Arnhem, Wageningen, Renkum, Apeldoorn, Barneveld, Rhenen (U), Veenendaal (U) en Renswoude (U)