Boekhouder Groningen vinden? Je bent op de goede weg!

Een boekhouder uit Groningen vertelt jou schematisch hoe het gaat met jouw bedrijf. De boekhouding is de belangrijkste informatiebron over de gang van zaken binnen jouw onderneming. Je kan als bedrijf of zelfstandige dit dan ook het beste uitbesteden aan een boekhouder. Hij of zij zorgt ervoor dat alles netjes wordt bijgehouden en jij aan het eind van het jaar niet voor onaangename verrassingen komt te staan. De werkzaamheden van een boekhouder zijn veelal het boeken en verwerken van alle gegevens, debiteurenbeheer, crediteurenbetalingen, rapportages en de meeste belastingaangiftes.

Op zoek naar een goede boekhouder in Groningen? Vergelijk boekhouders en bespaar op de totale kosten!

Vindjeboekhouder.nl is het platform waar jij veel informatie kan vinden over wat een boekhouder voor jou als bedrijf, zzp’er of particulier kan betekenen. Daarnaast kan je vrijblijvend meerdere boekhouders uit Groningen vergelijken op prijs. Zo vind je een boekhouder die bij jou past!

Bespaar op de kosten van een boekhouder. De aanvraag verplicht je tot niets!

boekhouder Maasdam

Beroepsorganisaties en keurmerken om op te letten

Nederlandse Orde van Administratie en Belastingdeskundigen

Waarom kiezen voor een boekhouder uit Groningen?

In Groningen staan boekhouders jou graag terzijde bij het besturen van jouw onderneming. Zij helpen jou door het voeren van de complete of gedeeltelijke boekhouding. Wanneer jij jouw administratie zelf wilt blijven voeren, kan een boekhouder jou vertellen of je op de goede weg zit en voorzien in financieel advies. Een boekhoudkantoor vertaalt voor jou de cijfers naar bruikbare informatie, waar jij iets mee kan. Ben jij in Groningen of in de omgeving van Groningen op zoek naar een ervaren, betrouwbare boekhouder? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben al vele ondernemingen en zelfstandigen gekoppeld aan een boekhouder uit ons netwerk en dus indirect deze bedrijven geholpen om financieel gezond te blijven.

Boekhouding

Boekhouding is de kern van een goede financiële administratie en is dus belangrijk voor ondernemers.

Jaarrekening

De jaarrekening geeft ondernemers een overzicht van de financiële situatie van diens bedrijf.

Online boekhouden

Online boekhouden wordt door een groeiend aantal bedrijven gebruikt. De boekhouder kan jou hier in ondersteunen.

De boekhouding uitbesteden in Groningen

De boekhouding is voor veel ondernemers een lastige klus, omdat zij zich vanzelfsprekend liever bezig houden met hun eigen vakgebied dan met bijvoorbeeld het invoeren van allerlei bonnetjes. Een boekhouding geeft echter inzicht in de financiële gezondheid van jouw onderneming, en is daarom wel degelijk van belang. Aan de hand van de boekhouding krijgt u inzicht in de inkomsten en uitgaven van het bedrijf. Zo haal je uit de cijfers het financiële beleid, en kan je zien of de bedrijfsvoering het gewenste resultaat oplevert, of dat er soms iets mis gaat. Verbeterpunten worden dankzij een correcte boekhouding snel inzichtelijk gemaakt.

Wil jij graag jouw boekhouding geheel of gedeeltelijk uitbesteden aan een boekhoudkantoor uit Groningen?

Financieel advies; de boekhouder vertelt…

  • waar je boekhouding wettelijk gezien aan moet voldoen
  • wanneer je een kasstelsel of factuurstelsel hanteert
  • wat het verschil is tussen inkomsten en ontvangsten
  • hoe jij uitgaven en kosten moet boeken
  • waar je op mag afschrijven
  • waar je op moet letten bij het starten van een eigen bedrijf
  • wat de voordelen zijn van een aparte zakelijke rekening
  • hoe je betaalde BTW terug kan krijgen
  • welke kosten jouw aftrekposten zijn

Jaarrekening op laten stellen in Groningen

Aan het eind van het jaar zijn sommige bedrijven verplicht om een jaarrekening op te stellen. De jaarrekening geeft overzicht over hoe het afgelopen jaar voor het desbetreffende bedrijf verlopen is. Een jaarrekening komt voort uit de boekhouding en heeft in ieder geval 2 doeleinden.

Ten eerste kan je met een jaarrekening vergelijkingen maken met voorgaande jaren. Bekijk op welke punten het beter gaat en waar nog winst te behalen is. Ook kan je de jaarrekening van jouw bedrijf vergelijken met die van concurrenten in jouw branche.

Ten tweede leg je met een jaarrekening financiële verantwoordelijkheid af aan de Belastingdienst. Zij gebruiken jouw jaarrekening bij de inkomstenbelasting om jouw winst te berekenen. Naast de winstberekening gebruiken zij deze financiële rapportage ook ter controle van de boekhouding. Een externe partij, zoals een bank, kan de jaarrekening ook gebruiken om af te lezen of jouw bedrijf in Groningen aan zijn financiële verantwoording heeft voldaan.

Online boekhouden

Internet is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ook in boekhouden heeft de komst van het internet gezorgd voor een nieuwe mogelijkheid: Online boekhouden. Het grote voordeel van online boekhouden is dat je overal toegang hebt tot jouw gegevens. Ook kan jouw boekhouder gemakkelijk de gegevens inzien. Dit scheelt veel papierwerk en veel tijd! De boekhouders in Groningen zijn voorstander van online boekhouden, maar doen het ook nog op de traditionele manier.

In het kader van professionalisering van jouw bedrijf is online boekhouden helemaal geen slecht idee. Voor ondernemers is online boekhouden vaak zelfs een uitkomst; omdat er niet meer hoeft worden omgekeken naar de installatie, updates en beveiliging. Ook de samenwerking tussen ondernemer en boekhouder wordt gemakkelijker. Omdat laatstgenoemde indien gewenst vanaf een afstand inzicht heeft in uw boekhouding, is het voor de boekhouder makkelijker een vinger aan de pols te houden en worden eventuele fouten eerder opgespoord.

Financiële administratie

Boekhouders kunnen voor hun klanten in Groningen de gehele financiële administratie verzorgen. Boekhouding is slechts een onderdeel van het uitgebreide dienstenpakket dat zij jou kunnen bieden. Sommige ondernemingen houden echter liever zelf hun financiële administratie bij. Wanneer dit voor uw onderneming geldt, weet dan dat de boekhouder uit Groningen jou ook dan van dienst kan zijn. Door middel van controles bekijken zij of jouw financiële administratie in orde is. Eventuele fouten kunnen zo vroeg worden opgespoord, wat toekomstige problemen helpt voorkomen!

Een boekhoudkantoor biedt ondernemingen in de regio Groningen een uitgebreid dienstenpakket op het gebied van financiële administratie. De hoofdactiviteiten zijn het voeren van jouw administratie, begeleiding in jouw bedrijfsvoering, financieel/administratieve zaken, loonadministratie en fiscale advisering.

Klantcontact is voor de boekhouder een belangrijke drijfveer, zij hanteren dan ook vaak korte lijnen en een persoonlijk contact. Dit zorgt ervoor dat de boekhouder uit Groningen goed zicht heeft op de wensen van jouw onderneming, en daardoor jou goed kan adviseren! Ook hebben zij vaak een goede relatie met de Belastingdienst, wat jouw onderneming ten goede komt. In Groningen kan een boekhoudkantoor zorg dragen voor jouw gehele financiële administratie: administratie, belastingaanslag, jaaropgave, boekhouden, online boekhouding, belastingaangifte, winst- en verliesrekening, teruggave belasting, aftrekposten en omzetbelasting; je kan in Groningen vertrouwen op 1 van de boekhouders uit ons netwerk.

Wil jij graag horen wat een boekhouder uit Groningen voor jouw onderneming kan betekenen? Of ben je geïnteresseerd in één of meer diensten van een boekhouder? Vergelijk offertes en bespaar (dankzij uurtarieven vergelijken) op de kosten van een boekhouder.

Overige diensten van een boekhouder

Al aardig wat onderwerpen hebben de revue gepasseerd. Een boekhoudkantoor kan onderstaande diensten ook voor jou verzorgen.

Belastingaangifte en -advies

Ondanks dat de belastingdienst voor jou al een heleboel gegevens invult is het toch verstandig om een boekhoudkantoor of accountant in te huren voor de belastingaangifte. Het is hun werk om alle regeltjes en slimmigheidjes te kennen en in jouw voordeel te gebruiken. Het kan zeer waardevol zijn voor zowel een particulier als een bedrijf.

Salarisadministratie

Een onderdeel van een bedrijf met personeel is de salarisadministratie. Als ondernemer wordt je geacht de loonstrookjes, jaaropgaven en afdrachtsverminderingen in orde te hebben. Een boekhouder of administratiekantoor kan dit voor jou overnemen zodat jij wederom meer tijd overhoudt voor ondernemen.

Debiteurenbeheer

Een debiteurenbeheer voeren is voor een zzp’er nog goed te overzien. Je hebt een goed overzicht van de betaalde en open facturatie. Ben je een MKB’er met veel facturen dan is het prettig als een boekhouder voor jou het overzicht houdt en tijdig ingrijpt als er niet betaald wordt. Boekhouders doen ook vaak het crediteurenbeheer.

Boekhouder voor de zzp’er

Veel zzp’ers zitten met de vraag of ze hun boekhouding zelf moeten voeren of uitbesteden aan een boekhouder of accountantskantoor. Zelf voeren bespaart al gauw in kosten en het heeft ook zo zijn pluspunten. Op deze manier constateer je al veel sneller knelpunten in jouw onderneming. Daarnaast heb je een goed inzicht in jouw onderneming qua kosten, opbrengsten, betalingstermijnen etc.

Veel zzp’ers hebben echter wel moeite met het opstellen van de jaarcijfers van de onderneming die bijvoorbeeld nodig zijn bij het aanvragen van een lening of bij een belastingaangifte. Daarnaast hebben zzp’ers vaak de behoefte om de jaarcijfers en belastingaangifte te bespreken met iemand die erin is gespecialiseerd.

Er komt veel kijken bij een zzp boekhouding voeren in Groningen. Zo zal de administratie ingericht en ingevoerd moeten worden, de belastingaangifte (inkomsten en omzetbelasting), de salarisadministratie, controle op alle werkzaamheden en indien wenselijk samenstellen van de jaarrekening. Een boekhouder uit Groningen kan alle deze werkzaamheden voor jou uit handen nemen en ervoor zorgen dat jij je 100% kan focussen op jouw bedrijf. Dat is de investering zeker waard.

Vergelijk uurtarieven van boekhouders uit jouw regio!

Hoeveel kost het inhuren van een boekhouder in Groningen? Dat is een vraag die vele ondernemers zich stellen en terecht! De uurtarieven van een boekhouder liggen niet vast en het is dus verstandig om de boekhouders per uurtarief te vergelijken. Zo kan je behoorlijk besparen op de kosten van een boekhoudkantoor.

Wij hebben een offertedienst opgezet zodat jij snel, gratis en gemakkelijk meerdere prijsoffertes kan ontvangen en vergelijken. Het aanvragen is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Het goed en correct invullen van het offerteformulier is cruciaal voor de boekhouders uit het netwerk om de prijsofferte op te maken. Zorg er dus voor dat naast jouw naam, adres- en woongegevens ook de omschrijving van de dienst die jij wilt afnemen helder is. Wij hopen dat je via onze service een betrouwbare, ervaren en goedkope boekhouder in Groningen vindt!

mooie woorden over vindjeboekhouder.nl

boekhoudkantoor Maasdam

Ik wilde me alleen bezighouden met mijn eigen vak zonder me zorgen te maken over de boekhouding. Dat kan nu met de boekhouder die ik hier heb gevonden.

– Mevrouw Berends, Groningen

Boekhouding Maasdam

Heel fijn hoe snel ik al meteen na mijn offerteaanvraag zoveel interessante reacties kreeg van boekhouders uit de buurt. Ik heb een goede keuze kunnen maken.

– Bert C. uit regio Groningen

Plaatsen in de gemeente Groningen

Stad: Groningen
Dorpen: Dorkwerd · Engelbert · Garmerwolde · Glimmen · Haren · Hoogkerk · Leegkerk · Lellens · Middelbert · Noorddijk · Noorderhoogebrug · Noordlaren · Onnen · Paterswolde (deels) · Ruischerbrug · Sint-Annen · Ten Boer · Ten Post · Thesinge · Winneweer · Wittewierum · Woltersum
Website van de gemeente Groningen
Omliggende gemeenten: Het Hogeland, Loppersum, Midden-Groningen, Westerkwartier, Noordenveld (DR) en Tynaarlo (DR)